Benodigdheden

  • Mixer
  • Mengkom
  • Spatel

Ingrediënten

  • 3 kopjes witte suiker
  • 1 kopje water
  • ¼ kopje boter, gesmolten
  • ½ theelepel vanille-extract of andere smaakmaker

Lees hier meer over Botercreme!

Bereiding

  1. Voeg de suiker en het water toe aan een grote mengkom. Roer met een spatel of garde om te vermengen.
  2. Breng de suikersiroop aan de kook in een steelpan op middelhoog vuur. Kook de siroop ongeveer 10 minuten, of totdat het begint te dikken en een goudbruine kleur heeft.
  3. Roer tussentijds om te voorkomen dat de suiker aanbrandt.
  4. Voeg dan de gesmolten boter en vanille-extract toe aan de suikersiroop. Roer met een spatel om te combineren.
  5. Haal de karamel uit de pan en giet het in een blender of hakmolen en mix tot het glad is.
  6. Giet de karamel in een luchtdichte pot en laat afkoelen.
  7. Uw karamelsaus is nu klaar om te gebruiken!
Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie