Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen, gepureerd
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baksoda
  • 1/4 theelepel zout
  • 75 gram boter, op kamertemperatuur
  • 75 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 50 gram walnoten, grof gehakt

Benodigdheden:

  • Cakevorm
  • Bakpapier
  • Kom
  • Mixer
  • Spatel

Lees hier ook meer over kwarktaart met fruit recept

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
  2. Zeef de bloem, bakpoeder, baksoda en zout in een kom en meng goed door elkaar.
  3. Klop de boter en suiker met een mixer tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix goed na elke toevoeging.
  4. Voeg het vanille-extract en gepureerde bananen toe aan het botermengsel en mix nogmaals.
  5. Voeg het bloemmengsel toe aan het botermengsel en mix tot een glad beslag.
  6. Voeg de gehakte walnoten toe aan het beslag en meng met een spatel.
  7. Giet het beslag in de cakevorm en bak het bananenbrood in ongeveer 50-60 minuten goudbruin en gaar. Controleer met een satéprikker of het bananenbrood gaar is.
  8. Laat het bananenbrood afkoelen in de cakevorm voordat je het uit de vorm haalt en serveert.

Dit bananenbrood is heerlijk smeuïg en vol van smaak. Het is een gezonde en voedzame snack die perfect is voor ontbijt of als tussendoortje. Maak met dit heerlijke recept in een handomdraai het lekkerste bananenbrood. 

Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie