Brownies zijn een klassiek Amerikaans dessert dat geliefd is over de hele wereld. In dit recept maken we smeuïge en rijke chocoladebrownies met een knapperige korst.
Ingrediënten:
200 gram ongezouten boter
200 gram pure chocolade
200 gram suiker
4 eieren
1 theelepel vanille-extract
100 gram bloem
1/2 theelepel zout
Optioneel: 100 gram gehakte walnoten of pecannoten
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de browniebakvorm in met boter en bekleed met bakpapier.
Smelt de boter en chocolade samen in een steelpan op laag vuur. Roer regelmatig tot alles gesmolten en goed gemengd is. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
Meng in een mengkom de suiker, eieren en vanille-extract met een garde tot alles goed gemengd is.
Voeg het chocolademengsel toe aan de kom en mix goed door elkaar.
Voeg de bloem en het zout toe en meng tot alles goed gemengd is. Voeg indien gewenst de gehakte noten toe en meng nogmaals.
Giet het mengsel in de browniebakvorm en strijk glad met een spatel.
Bak de brownies in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot de bovenkant stevig aanvoelt. Als je een tandenstoker in het midden van de brownies steekt, moet deze er schoon uitkomen.
Haal de brownies uit de oven en laat ze afkoelen in de vorm gedurende 10 minuten.
Verwijder de brownies uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.
Snijd de brownies in stukken en serveer op een mooie schaal.
Versier ze eventueel met gehakte walnoten of stukjes pecannoot.
Deze chocoladebrownies zijn een heerlijke traktatie voor bij de koffie of thee of als dessert na een heerlijke maaltijd. Hopelijk geniet jij er net zo veel van als wij!