Benodigdheden

  • Bakvorm
  • Bakpapier
  • Mixer
  • Mengkom
  • Oven
  • Spatel

Ingrediënten

  • 400 g chocoladekoekjes
  • 1 el cacao
  • 75 g boter gesmolten
  • 250 ml slagroom
  • 300 g pure chocola
  • 150 g witte chocola

Lees hier meer over arretjescake

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C .
  2. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet goed in.
  3. Maal de chocoladekoekjes tot kruimels in een mixer of keukenmachine. Voeg vervolgens de cacao toe en mix nogmaals.
  4. Giet vervolgens de gesmolten boter bij het mengsel en meng tot een stevige massa.
  5. Verdeel het koekjesmengsel over de voorbereide bakvorm en druk het stevig aan.
  6. Bak de biscuitlaag in de oven voor ongeveer 20 minuten.
  7. Laat vervolgens afkoelen voordat je de chocoladeganache maakt.
  8. Klop intussen de slagroom met een mixer tot het stijf is.
  9. Verwarm de pure chocola in een pannetje op laag vuur, zodat het smelt.
  10. Schep de slagroom door de chocolade en meng goed.
  11. Giet de ganache over de biscuitbodem en zorg ervoor dat deze volledig bedekt is.
  12. Verwarm vervolgens de witte chocolade en giet dit in dunne lijnen over de bakvorm.
  13. Pak vervolgens een tandenstoker en trek verticaal op de witte chocolade lijnen een lijn. Herhaal dit een paar keer, zodat er een mooie vorm op de chocolade genache taart vormt.
  14. Laat vervolgens afkoelen totdat de taart stevig genoeg is.
  15. Maak de taart eventueel af met fruit of extra koek kruimels.
Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie