Een kwarktaart met fruit is een heerlijk frisse en luchtige taart die perfect is voor de zomerse dagen. In dit recept voegen we vers fruit toe aan de kwarktaart voor een extra smaakvolle twist. Het is een makkelijk te maken taart die er ook nog eens prachtig uitziet op tafel!
Ingrediënten:
250 gram digestive koekjes
100 gram boter
500 gram magere kwark
250 ml slagroom
100 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1 zakje klopfix
1 citroen
1 blikje mandarijnen op sap (uitlekgewicht 175 gram)
Verkruimel de digestive koekjes in de keukenmachine of doe ze in een plastic zak en rol er met de deegroller overheen tot ze fijn zijn. Smelt ondertussen de boter in een steelpan.
Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en verdeel dit over de bodem van de springvorm. Druk het mengsel goed aan met de bolle kant van een lepel en zet de vorm in de koelkast.
Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Laat de mandarijnen en ananas uitlekken en vang het sap op in een maatbeker. Voeg hierbij het citroensap en vul aan met water tot je 250 ml vocht hebt.
Klop de slagroom stijf met de suiker, vanillesuiker en klopfix. Meng in een andere kom de kwark met het sapmengsel en de citroenrasp.
Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig door het kwarkmengsel. Snijd de kiwi in plakjes en halveer de aardbeien.
Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel de mandarijnen en ananas over de bodem. Giet hier het kwarkmengsel overheen en verdeel de plakjes kiwi, aardbeien en blauwe bessen eroverheen.
Zet de kwarktaart met fruit minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven. Haal de taart voorzichtig uit de vorm en serveer deze op een mooie schaal.
Geniet vervolgens van deze heerlijke en frisse kwarktaart!