Ingrediënten:

  • 250 gram digestive koekjes
  • 100 gram boter
  • 500 gram magere kwark
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 1 citroen
  • 1 blikje mandarijnen op sap (uitlekgewicht 175 gram)
  • 1 blikje ananas op sap (uitlekgewicht 140 gram)
  • 1 kiwi
  • 1 handjevol aardbeien
  • 1 handjevol blauwe bessen

Benodigdheden:

  • Springvorm van 24 cm
  • Keukenmachine of plastic zak en deegroller
  • Steelpan
  • Handmixer
  • Rasp
  • Snijplank en mes

Lees hier ook meer over Pistachetaart recept

Bereidingswijze:

  1. Verkruimel de digestive koekjes in de keukenmachine of doe ze in een plastic zak en rol er met de deegroller overheen tot ze fijn zijn. Smelt ondertussen de boter in een steelpan.
  2. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en verdeel dit over de bodem van de springvorm. Druk het mengsel goed aan met de bolle kant van een lepel en zet de vorm in de koelkast.
  3. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Laat de mandarijnen en ananas uitlekken en vang het sap op in een maatbeker. Voeg hierbij het citroensap en vul aan met water tot je 250 ml vocht hebt.
  4. Klop de slagroom stijf met de suiker, vanillesuiker en klopfix. Meng in een andere kom de kwark met het sapmengsel en de citroenrasp.
  5. Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig door het kwarkmengsel. Snijd de kiwi in plakjes en halveer de aardbeien.
  6. Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel de mandarijnen en ananas over de bodem. Giet hier het kwarkmengsel overheen en verdeel de plakjes kiwi, aardbeien en blauwe bessen eroverheen.
  7. Zet de kwarktaart met fruit minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven. Haal de taart voorzichtig uit de vorm en serveer deze op een mooie schaal.


Geniet vervolgens van deze heerlijke en frisse kwarktaart!

Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie