Deze pistachetaart is een heerlijke traktatie voor bij de koffie of thee. In dit recept maken we een romige vulling van pistachenoten en roomkaas, die we vervolgens in een krokante korst van koekjesdeeg bakken. Het is een makkelijk te maken taart die gegarandeerd een smakelijk succes is!
Maal de koekjes fijn in de keukenmachine of blender. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed door elkaar.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de vorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
Hak de gepelde pistachenoten grof en bewaar een handvol voor de garnering. Meng de overige pistachenoten met de roomkaas, slagroom, suiker, eieren, vanille-extract en een snufje zout in een mengkom. Mix goed door elkaar tot er een glad mengsel ontstaat.
Giet het mengsel over de koekjesbodem en strijk glad met een spatel. Bak de taart 30-35 minuten in de voorverwarmde oven tot de vulling stevig is en goudbruin van kleur.
Laat de pistachetaart afkoelen in de vorm voordat je deze uit de vorm haalt. Garneer met de achtergehouden pistachenoten en serveer op een mooie schaal.
Geniet van de taart en deel hem fijn met vrienden, familie of collega's!