Benodigdheden

  • Bakvorm rond
  • Mixer
  • Mengkom
  • Oven
  • Spatel

Ingrediënten

Bodem

  • 1 ei
  • 175 g bloem
  • 100 g roomboter
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 15 ml water
  • 1 snufje zout

Room vulling

  • 500 ml halfvolle melk
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 100 g kristal suiker
  • 4 stuks eigeel
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 vanille stokje

Topping

  • 500 g aardbeien

Lees hier meer over De top 10 bakspullen voor de thuisbakker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet de bakvorm in met wat olie of boter.
  2. Meng het ei, bloem, roomboter, suiker, water en zout tot je een kruimelig deeg krijgt.
  3. Druk het deeg op de bodem van je bakvorm en prik er gaatjes in met een vork. Bak deze ca. 10 minuten of totdat hij goudbruin is. Laat de bodem afkoelen.
  4. Voor de roomvulling; klop de melk, suiker, eigeel, bloem en vanille stokje met een mixer tot het luchtig is.
  5. Giet de roomvulling over de afgekoelde bodem en laat dit rusten in de koelkast voor ongeveer 2 uur.
  6. Haal hierna de taart uit de koelkast. Snij de aardbeien in plakjes en beleg de taart met aardbeien. Serveer direct.
Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie