Ingrediënten:
- 225 gram boter, op kamertemperatuur
- 200 gram kristalsuiker
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 grote eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 375 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel baksoda
- 1/2 theelepel zout
- 300 gram chocolade chips
Lees hier meer over Donuts recept!
Benodigdheden:
- Mengkom
- Mixer
- Weegschaal
- Zeef
- Bakplaat
- Bakpapier
- Oven
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
- In een grote mengkom, mix de boter, kristalsuiker en lichtbruine basterdsuiker tot een luchtig en romig geheel.
- Voeg de eieren en vanille-extract toe en mix tot een glad beslag.
- Zeef de bloem, bakpoeder, baksoda en zout boven de mengkom en mix tot alles goed is gecombineerd.
- Voeg de chocolade chips toe en meng deze goed door het beslag.
- Leg bakpapier op de bakplaat.
- Maak kleine balletjes van het deeg en leg deze op de bakplaat met voldoende ruimte ertussen.
- Bak de koekjes in de oven gedurende 10-12 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
- Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat gedurende 5 minuten.
- Verplaats de koekjes daarna naar een rooster om volledig af te laten koelen.
Geniet van je heerlijke zelfgemaakte chocolate chip koekjes!
Tip: Bewaar de koekjes in een luchtdichte container op kamertemperatuur, zodat ze lekker vers blijven.
Terug