Ingrediënten:
- 500 gram bloem
- 7 gram droge gist
- 75 gram suiker
- 250 ml melk
- 75 gram boter
- 1 ei
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel kaneel
- 75 gram bruine suiker
- 50 gram boter, gesmolten
Benodigdheden:
- Kom
- Mixer
- Deegroller
- Bakpapier
- Ovenschaal
Lees hier meer over oreo cupcakes recept!
Bereidingswijze:
- Verwarm de melk in een pan tot het lauwwarm is. Voeg de droge gist en suiker toe en roer goed door elkaar. Laat het mengsel 5 minuten rusten tot het begint te schuimen.
- Doe de bloem, zout, ei en boter in een kom en voeg het melkmengsel toe. Mix het geheel met een mixer tot een glad deeg.
- Kneed het deeg met de hand tot het soepel en elastisch is. Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.
- Rol het deeg uit tot een rechthoekige vorm van ongeveer 1 cm dik.
- Meng de kaneel en bruine suiker en strooi dit over het deeg. Verdeel de gesmolten boter over het deeg.
- Rol het deeg op tot een lange rol en snijd deze in plakken van ongeveer 3 cm dik.
- Leg de plakken op een met bakpapier beklede ovenschaal en laat ze nogmaals 30 minuten rijzen op een warme plek.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bak de cinnamon rolls in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
- Serveer de cinnamon rolls warm en geniet van de heerlijke smaak!
Deze cinnamon rolls zijn heerlijk zacht en luchtig met een heerlijke kaneelvulling. Perfect voor bij het ontbijt of als zoete snack tussendoor. Met dit gemakkelijke recept maak je in een handomdraai de lekkerste cinnamon rolls om van te smullen!
Terug