Bak jij graag cake? Ik ook! Ik geef je graag enkele tips die cake bakken een stuk makkelijker voor je maken.
Cake bakken tips
Gebruik een handmixer of keukenmachine om het maken van een cake gemakkelijker te maken. Hoewel het ook zonder deze hulpmiddelen kan, kan het kneden van het deeg dan een zware en tijdrovende klus zijn.
Vet de bakvorm of het cakeblik goed in met boter voordat je begint met het bereiden van het cakebeslag. Voor extra zekerheid kun je de vorm licht bestuiven met bloem. Het gebruik van zachte boter maakt het invetten het makkelijkst.
Het is geen goed idee om het bakblik in te vetten met olie, omdat de cake dan meer kan inzakken, wat het eindresultaat minder mooi maakt.
Voor extra zekerheid en om de cake gemakkelijk uit de vorm te kunnen halen, kun je de cakevorm bekleden met een stukje bakpapier. Plaats de cakevorm op het bakpapier, teken de vorm af en knip deze uit. Herhaal dit voor de hoogte van de cakevorm.
Zorg ervoor dat je alle ingrediënten voor de cake klaar hebt staan en weeg ze af voordat je begint met het bereiden van het deeg.
Gebruik bij voorkeur fijne kristalsuiker in plaats van gewone suiker voor het bakken van een cake. Fijne kristalsuiker lost gemakkelijker op tijdens het kneden of mixen van het deeg en mengt zich beter met de andere ingrediënten, waardoor de cake uiteindelijk ook lekkerder smaakt.