Benodigdheden

  • Bakvorm (evt.)
  • Mixer
  • Mengkom
  • Oven
  • Spatel

Ingrediënten

Deeg:

  • 7 g droge gist
  • 60 ml warm water
  • 125 gram suiker
  • 120 ml melk
  • 115 g boter
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 400 g bloem + extra

Inhoud:

  • 115 g ongezouten roomboter
  • 125 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneelpoeder

Topping:

  • 100 g poedersuiker
  • 1 el melk
  • 1 el roomkaas

Lees hier meer over appel kaneel muffins

Bereiding

  1. Doe de gist, suiker en warm water in een grote mengkom en roer tot de suiker is opgelost.
  2. Voeg de melk, boter, zout en het ei toe aan het mengsel en meng goed.
  3. Voeg de bloem toe en kneed tot het deeg soepel is.
  4. Vorm het deeg tot een bal, bedek met een theedoek en laat 1 uur rijzen.
  5. Verwarm nu je oven voor op 180°C.
  6. Kneed het deeg nog een keer goed en rol het deeg uit tot een dunne lap en bestrijk met melange van basterdsuiker, kaneel en boter.
  7. Rol de dunne lap op en snijd deze in stukken van 12.
  8. Leg de rolletjes op een bakplaat en bak gedurende 15-20 minuten.
  9. Verwarm de poedersuiker met de melk en roomkaas tot een dikke glazuur.
  10. Giet het glazuur over de kaneelbroodjes als ze uit de oven komen.
  11. Laat de kaneelbroodjes afkoelen en geniet van je heerlijke traktatie!
Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie