Benodigdheden

  • Bakvorm (evt.)
  • Muffin cups
  • Mixer
  • Mengkom
  • Oven
  • Spatel

Ingrediënten

  • 110 gr boter, gesmolten
  • 180 ml melk
  • 2 eieren
  • 225 gr bloem
  • 175 gr suiker
  • 1 el bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 175 gr witte chocoladecallets of grof gehakte witte chocolade
  • 24-36 (diepvries)kersen, ontpit

Voor de kruimels

  • 30 gr boter
  • 45 gr bloem
  • 40 gr suiker
  • ¼ tl kaneel
  • snufje zout
  • ½ tl vanille-extract

Lees hier ook meer over Chocolade ganache taart

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een muffinvorm in of gebruik muffincups.
  2. Mix in een kom de boter, melk en eieren tot het glad is. Voeg hierbij bloem, suiker, zout en bakpoeder, en mix tot het een glad beslag is.
  3. Roer de witte chocolade erdoorheen.
  4. Verdeel het beslag over de muffinvorm of -cups en voeg 3 kersten toe aan de muffinvormen.
  5. Voor de kruimels, meng in een aparte kom boter, bloem, suiker, kaneel en zout. Voeg het vanille-extract toe en meng tot het een kruimelig is.
  6. Strooi de kruimels over de muffins en druk ze licht aan.
  7. Bak de muffins circa 20 minuten of totdat ze goudbruin zijn.
  8. Laat afkoelen op een rooster.
Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie