Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 120 ml melk
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 150 gram verse bosbessen

Benodigdheden:

  • Muffinvorm
  • Papieren muffinvormpjes
  • Mengkom
  • Garde
  • Maatbeker
  • Spatel

Lees hier meer over bananen muffins

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en plaats de papieren muffinvormpjes in de muffinvorm.
  2. Meng in een mengkom de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
  3. In een andere kom meng je de melk, zonnebloemolie, eieren en vanille-extract.
  4. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng het geheel goed door elkaar met een garde.
  5. Voeg de bosbessen toe aan het beslag en spatel deze er voorzichtig doorheen.
  6. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de muffins in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  7. Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm en haal ze daarna voorzichtig uit de vorm. Laat ze verder afkoelen op een rooster.


En zo simpel is het! Met dit recept maak je in een handomdraai heerlijke bosbessenmuffins. Serveer ze warm of koud en geniet van de heerlijke smaak van de bosbessen.

Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie