Ingrediënten:

  • 2 rijpe bananen
  • 150 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 ei
  • 60 ml melk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille-extract

Benodigdheden:

  • Muffinvorm
  • Papieren muffinvormpjes
  • Mengkom
  • Garde
  • Maatbeker
  • Vork

Lees hier meer over chocolade cupcakes recept!

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en plaats de papieren muffinvormpjes in de muffinvorm.
  2. Prak de bananen fijn met een vork in een mengkom.
  3. Voeg de bloem, suiker, bakpoeder, baking soda en zout toe aan de kom en meng het geheel goed door elkaar.
  4. In een andere kom meng je het ei, melk, zonnebloemolie en vanille-extract.
  5. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng het geheel goed door elkaar met een garde.
  6. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de muffins in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  7. Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm en haal ze daarna voorzichtig uit de vorm. Laat ze verder afkoelen op een rooster.


En zo simpel is het! Met dit recept maak je in een handomdraai heerlijke bananen muffins.

Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie