Benodigdheden

  • Bakvorm (evt.)
  • Muffin cups
  • Mixer
  • Mengkom
  • Oven
  • Spatel

Ingrediënten

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel bloem
  • ½ theelepel extra bakpoeder
  • 125 gr blauwe bessen
  • 250 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 40 gr kokosrasp
  • 120 gr suiker

Lees hier meer over chocolade cake

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C en zet een bakvorm klaar indien nodig.
  2. Voeg het meel, de bloem, het extra bakpoeder toe aan een mengkom en meng goed met elkaar.
  3. Voeg dan de slagroom, eieren, vanillesuiker en kokosrasp toe aan het meelmengsel.
  4. Meng alles goed met elkaar tot dampende massa ontstaat.
  5. Vouw dan voorzichtig de blauwe bessen door het mengsel.
  6. Vul daarna de muffin cups met een lepel van het mengsel.
  7. Bak de blauwe bessenmuffins vervolgens gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Laat na het bakken de blauwe bessenmuffins even afkoelen voordat je ze serveert.
Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie