Benodigdheden

  • Bakvorm (evt.)
  • Muffin cups
  • Mixer
  • Mengkom
  • Oven
  • Spatel

Ingrediënten

  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 250 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 100 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 citroenen
  • 6 eetlepels poedersuiker

Lees hier meer over blauwe bessen muffins

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder. Voeg dan de slagroom, eieren, suiker en vanillesuiker toe en mix alles goed door elkaar.
  3. Pers de citroenen en voeg het sap toe aan het beslag. Meng alles goed door elkaar met een spatel.
  4. Verdeel het beslag over de muffin cups of bakvorm, zodat ze voor 2/3 gevuld zijn.
  5. Bak de citroenmuffins in de oven voor 20-25 minuten, totdat ze gaar en lichtbruin zijn.
  6. Laat de muffins afkoelen.
  7. Voeg een beetje water toe aan het poedersuiker, samen met een paar druppels citroensap en drizzle dit over de muffins.
Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie