Benodigdheden

  • Bakvorm (evt.)
  • Muffin cups
  • Mixer
  • Mengkom
  • Oven
  • Spatel

Ingrediënten

  • 120 gram fijne kristalsuiker
  • 300 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • Snuf zout
  • Rasp van een citroen
  • 2 tl kaneel
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 2 tl vanille-extract
  • 1 appel
  • Grove kaneelsuiker

Lees hier ook meer over Triple chocolate muffins!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder, baking soda, zout en citroenrasp.
  3. Voeg de kaneel toe en meng goed.
  4. Voeg in een andere kom de eieren, melk, zonnebloemolie en vanille-extract toe.
  5. Pureer vervolgens de appel met een mixer tot het grof gemalen is.
  6. Vul de muffinvormpjes met het beslag en bestrooi met wat grove kaneelsuiker.
  7. Bak daarna in ongeveer 20-25 minuten gaar in de oven.
  8. Laat afkoelen op een rooster en geniet.
Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie