Benodigdheden

  • Bakvorm (evt.)
  • Cupcake cups
  • Mixer
  • Mengkom
  • Oven
  • Spatel

Ingrediënten

  • 120 g boter
  • 225 g bruine suiker
  • 2 eieren
  • 180 ml melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 280 g bloem
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • 130 gram stukjes stroopwafel

Topping

Lees hier ook meer over carrot cake maken

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bekleed een bakvorm met cupcake cups.
  3. Klop in een kom de boter en suiker tot het luchtig wordt. Voeg de eieren toe en mix goed door elkaar. Voeg melk, vanille-extract en bloem toe aan het mengsel en mix tot een glad beslag.
  4. Voeg als laatste de stroopwafelstukjes toe en meng nogmaals goed door elkaar.
  5. Giet het beslag in de cupcake cups en zet ze 15-20 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.
  6. Terwijl de cupcakes afkoelen, snijdt je de stroopwafels in stukjes.
  7. Vervolgens vul je een puntzak met botercreme en spuit deze op de cupcakes.
  8. Doe vervolgens een laagje karamelsaus op elke cupcake. Voeg hier wat stukjes stroopwafel aan toe.
Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie