Benodigdheden

  • Bakvorm (evt.)
  • Cupcake cups
  • Mixer
  • Mengkom
  • Oven
  • Spatel

Ingrediënten

  • 3 koppen gehakte wortelen
  • 2 eieren
  • 3/4 kopje olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 3/4 kopjes bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels gemalen kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 3/4 kopje suiker
  • 3/4 kopje bruine suiker
  • 1 theelepel vanille extract

Topping

  • 2 koppen poedersuiker
  • 8 eetlepels roomkaas
  • 1/4 theelepel vanille extract

Lees hier meer over Red velvet cupcakes!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Mix de olie, eieren en vanille extract samen in een grote kom tot het mengsel luchtig is.
  3. Voeg dan bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, suiker en bruine suiker toe. Roer goed door tot je een glad beslag hebt.
  4. Voeg nu de worteltjes toe en roer ze er voorzichtig maar grondig doorheen.
  5. Leg cupcake cups in een muffinvorm en vul deze met het beslag.
  6. Bak ongeveer 25 minuten of totdat een tandenstoker die erin wordt gestoken er schoon uitkomt.
  7. Laat de cupcakes afkoelen voordat je de frosting maakt.
  8. Voor de frosting meng je poedersuiker, roomkaas en vanille samen in een kom tot het een gladde consistentie krijgt.
  9. Verdeel vervolgens de frosting over de cupcakes en garneer eventueel met geraspte wortelen.
Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie