Ingrediënten:

  • 150 gram bloem
  • 50 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eieren
  • 150 gram suiker
  • 120 ml melk
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille-extract

Benodigdheden:

  • Cupcakevormpjes
  • Muffinvorm
  • Mengkom
  • Garde
  • Maatbeker
  • Spatel

Lees hier meer over Chocolade taart met frambozen recept

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en plaats de cupcakevormpjes in de muffinvorm.
  2. Meng in een mengkom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout.
  3. In een andere kom meng je de eieren, suiker, melk, zonnebloemolie en vanille-extract.
  4. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng het geheel goed door elkaar met een garde.
  5. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak de cupcakes in ongeveer 18-20 minuten goudbruin en gaar.
  6. Laat de cupcakes 5 minuten afkoelen in de vorm en haal ze daarna voorzichtig uit de vorm. Laat ze verder afkoelen op een rooster.


Tip: Je kunt de cupcakes nog versieren met bijvoorbeeld chocoladeglazuur, slagroom of sprinkles.

Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie