Ingrediënten:
- 150 gram bloem
- 40 gram cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel baksoda
- 1/4 theelepel zout
- 2 eieren
- 150 gram suiker
- 120 ml zonnebloemolie
- 120 ml melk
- 1 theelepel vanille-extract
- 12 oreo koekjes, grof gehakt
- 12 oreo koekjes, in tweeën gebroken voor decoratie
- 200 gram roomkaas
- 100 gram boter
- 200 gram poedersuiker
Lees hier meer over Citroen cupcakes recept!
Benodigdheden:
- Muffinbakvorm voor 12 cupcakes
- Cupcakepapiertjes
- Kom
- Mixer
- Spatel
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Plaats de cupcakepapiertjes in de muffinbakvorm.
- Zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baksoda en zout in een kom en meng goed door elkaar.
- Klop de eieren en suiker met een mixer tot een luchtig mengsel. Voeg de zonnebloemolie, melk en vanille-extract toe en mix nogmaals.
- Voeg het bloemmengsel toe aan het eimengsel en mix tot een glad beslag.
- Voeg de gehakte oreo koekjes toe aan het beslag en meng met een spatel.
- Verdeel het beslag over de cupcakepapiertjes en bak de cupcakes in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de cupcakes afkoelen en maak ondertussen de frosting.
- Klop 200 gram roomkaas en 100 gram boter met een mixer tot een luchtig mengsel. Voeg geleidelijk 200 gram poedersuiker toe en mix tot een romige frosting.
- Verdeel de frosting over de cupcakes en decoreer met de oreo koekjes.
Deze oreo cupcakes zijn heerlijk zacht en luchtig met een verrukkelijke oreo smaak. Perfect voor bij een feestje of gewoon als zoete snack tussendoor. Met dit gemakkelijke recept maak je in een handomdraai de lekkerste oreo cupcakes. Eet smakelijk!
Terug