Benodigdheden

  • Bakvorm (evt.)
  • Cupcake cups
  • Mixer
  • Mengkom
  • Oven
  • Spatel

Ingrediënten

  • 225 g boter, op kamertemperatuur
  • 400 g suiker
  • 4 eieren
  • 2 theelepels rode voedingskleurstof (optioneel)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3/4 kopje zure room of yoghurt
  • 3 kopjes bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout

Topping

  • 225 g roomkaas, op kamertemperatuur
  • 400 g poedersuiker
  • Halve citroen, uitgeperst

Lees hier meer over Red velvet cupcakes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 165°C en plaats cupcake cups in bakvormen.
  2. Klop de boter met een mixer, voeg suiker toe en klop tot het mengsel luchtig is. Voeg één voor één de eieren toe en klop totdat alles goed gemengd is. Voeg als laatste de rode voedingskleurstof, vanille-extract, zure room of yoghurt toe en mix het opnieuw.
  3. In een andere grote kom meng je de bloem, bakpoeder en zout. Voeg het droge mengsel toe aan het botermengsel en mix op lage snelheid. Probeer zo min mogelijk lucht te slaan in het beslag.
  4. Verdeel het beslag over de cupcake cups en plaats de bakvorm in de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes gedurende ongeveer 30 minuten, of totdat een prikker er schoon uitkomt als je erin prikt.
  5. Laat de cupcakes afkoelen voordat je de glazuur maakt.
  6. Voor het glazuur, mix de roomkaas en poedersuiker in een mixer totdat alles goed gemengd is. Voeg als laatste het citroensap toe en meng tot je een glad mengsel hebt.
  7. Verdeel het glazuur over de afgekoelde cupcakes en geniet!
Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie