Benodigdheden

  • Mixer met deeghaken
  • Optioneel: bakvorm

Ingrediënten

  • 500 g patentbloem
  • 5 g zout
  • 7 g droge gist
  • 320 ml lauwwarm water
  • Olie of boter om in te vetten

Lees hier meer over karamelsaus

Bereiding

  1. Meng de bloem en het zout in een kom en voeg de gist toe. Roer tot alles goed gemengd is.
  2. Voeg het lauwwarme water toe en klop met een mixer met een deeghaak op lage snelheid tot alles goed gemengd is.
  3. Verhoog de snelheid en kneed ongeveer 5 minuten, of tot het deeg glad en elastisch is.
  4. Vet een kom in met olie of boter en plaats er het deeg in. Dek de kom af met een schoon doek en laat het 1 uur rusten op een warme plaats.
  5. Neem het deeg uit de kom, kneed nogmaals licht en verdeel het in twee stukken. Maak er twee stevige balletjes van.
  6. Leg de bal op een met bloem bestoven werkvlak en druk hem voorzichtig plat totdat hij ongeveer 2 cm dik is. Herhaal dit met de andere bal.
  7. Bak het brood ongeveer 30-40 minuten in een oven voorverwarmd op 220°C.
  8. Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen op een rooster.
Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie