Ingrediënten

  • 1 pak cakemeel of bijna kant-en-klare cakemix voor een smakelijke appelcake
  • 3 appels
  • Kaneel
  • Citroensap
  • Bloem
  • Een oven of magnetron met ovenfunctie
  • Een cakevorm
  • Eventueel een handmixer
  • Een theedoek

Voorbereiding

  1. Was de appels, schil ze en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Druppel wat citroensap over de appels om verkleuring te voorkomen.
  3. Plaats de appels in een theedoek en dep ze zo droog mogelijk.
  4. Strooi wat kaneel over de appels en vouw de theedoek weer dicht.

Lees hier meer over Recept voor Walnotencake!

Bereidingswijze

  1. Volg de instructies op de verpakking van de cakemix of het cakemeel om het beslag voor de appelcake te maken. Meestal moet je de boter zacht kloppen, de eieren toevoegen (eventueel een klein beetje melk) en de cakemix erbij doen. Klop dit tot een glad beslag.
  2. Vet de cakevorm in en bestuif deze met bloem om te voorkomen dat de cake blijft plakken.
  3. Leg een laagje appels in de cakevorm.
  4. Giet hier een laag van het gemixte cakebeslag overheen.
  5. Voeg weer een laag appels toe, gevolgd door een laag cakebeslag. Herhaal dit totdat de appels en het beslag op zijn. Zorg ervoor dat enkele appelpartjes op de bovenste laag liggen om de cake mooi te maken en het eruit te laten zien als een echte appelcake.
  6. Bak de cake volgens de instructies op de verpakking. Meestal is dit ongeveer 60 tot 70 minuten in een voorverwarmde oven op 150 tot 160 graden.
  7. Om te controleren of de cake gaar is, steek je een breinaald of satéprikker in de cake. Als deze er schoon uitkomt zonder stukjes cake, is de cake gaar.
  8. Haal de cake uit de vorm en laat hem afkoelen, bij voorkeur op een rooster.

Geniet van deze heerlijke zelfgemaakte appelcake! Serveer het als een smakelijk dessert of geniet ervan tijdens een gezellige koffiepauze.

Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie