Benodigdheden

  • Bakvorm
  • Bakpapier
  • Mixer
  • Mengkom
  • Oven
  • Spatel

Ingrediënten

  • 250 g pure chocolade, gehakt
  • 225 g roomboter, gesmolten
  • 4 eieren
  • 400 g suiker
  • 50 ml melk
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 175 g bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout

Lees hier meer over mango bavarois cake

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vetvrij papier, zodat het aan de wanden plakt en ook in het midden.
  3. Smelt de chocolade en boter in een pannetje op laag vuur, constant roeren tot het gladde en romige mengsel is verkregen. Laat afkoelen.
  4. Klop de eieren met suiker totdat het licht en romig is.
  5. Voeg de chocolademengsel toe en laat 1/5 deel over voor later. Voeg dit toe aan het eier-suikermengsel en klop totdat alles goed gemengd is.
  6. Voeg de melk, vanille-extract, bloem, bakpoeder en zout toe aan het mengsel en klop totdat alles goed gemengd is.
  7. Giet het beslag in de beklede bakvorm en bak gedurende 60 minuten of tot een prikker schoon uitkomt.
  8. Laat afkoelen voordat je de taart uit de vorm haalt en versier met de overgebleven gesmolten chocolade.
Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie