Benodigdheden

  • Bakvorm
  • Bakpapier
  • Mixer
  • Mengkom
  • Oven
  • Spatel

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen ongeveer 300-350 g
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 g amandelmeel
  • 150 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • Snuf zout
  • Optioneel: extra banaan ter decoratie

Lees hier ook meer over zandkoekjes!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een bakvorm in en leg een vel bakpapier erin.
  2. Meng het amandelmeel, bloem, baking soda, bakpoeder en zout met elkaar in een mengkom.
  3. Klop de bananen, eieren en vanille-extract in een aparte kom met de mixer tot je een glad mengsel hebt.
  4. Voeg het droge ingrediëntenmengsel toe aan het natte ingrediëntenmengsel en mix het tot alles goed gemengd is.
  5. Giet het mengsel in de bakvorm en strijk het glad. Optioneel kun je een banaan toevoegen aan de bovenkant van de bananenbread als garnering.
  6. Bak de bananenbread gedurende 45-50 minuten of totdat er een tandenstoker in het midden schoon uitkomt. Laat het brood afkoelen en geniet ervan!
Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie