Ingrediënten
- 200 gram walnoten
- 225 gram bloem
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 150 gram bruine basterdsuiker
- 2 grote eieren
- 1 dl olie
- 1 theelepel kaneel
- 150 gram geraspte worteltjes
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- Mespuntje kruidnagelpoeder
Lees hier meer over snickers arretjescake!
Bereidingswijze
- Maal één derde van de walnoten fijn of hak ze zo fijn mogelijk met een mes.
- Hak de rest van de walnoten grof met het mes.
- Vet een cakevorm in en bestuif deze licht met bloem.
- Verdeel de fijngemalen walnoten over de bodem van de cakevorm.
- Meng het bakpoeder door de bloem.
- Neem een mengkom en voeg hier de basterdsuiker, eieren, olie en kruiden aan toe.
- Klop deze ingrediënten met een handmixer op de hoogste stand door elkaar.
- Voeg de helft van de bloem toe en spatel dit door het mengsel van suiker, eieren, olie en kruiden.
- Meng de rest van de bloem met de spatel tot alles goed is opgenomen.
- Voeg de grof gehakte walnoten en geraspte wortel toe aan het mengsel en roer alles goed door elkaar.
- Schep het deeg in de cakevorm en plaats de walnotencake in het midden van een voorverwarmde oven op 175 graden.
- Bak de cake in ongeveer 40 tot 50 minuten gaar. Controleer na 40 minuten met een satéprikker of breinaald of de cake gaar is. Als deze er schoon uitkomt zonder cakeresten, is de cake gaar. Zo niet, bak de cake nog even verder.
- Laat de cake ongeveer 10 minuten in de vorm staan voordat je deze uit de vorm haalt.
- Laat de cake vervolgens volledig afkoelen op een rooster.
Geniet van deze heerlijke walnotencake! Serveer het als een smakelijk dessert of geniet ervan bij een kopje thee of koffie.
Terug