Basis cake recept

De basis van dit cake recept bestaat uit boter, bloem, eieren en suiker. Daarnaast heb je een oven of een magnetron met ovenfunctie nodig, evenals een cake bakblik. Dat is eigenlijk alles. Natuurlijk kun je variëren met verschillende extra ingrediënten om de cake naar jouw eigen smaak te maken, maar laten we eerst beginnen met het goede oude basisrecept.

Ingrediënten voor de Cake

  • 200 gram bloem
  • 200 gram boter (roomboter of margarine)
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • Benodigdheden voor de Cake
  • Bakblik (28cm)

Lees hier meer over shortbread taartjes met lemoncurd en frambozen!

Bereidingswijze voor de Cake

  1. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is voordat je begint. Laat het goed zacht worden. Neem een grote kom en meng daarin de boter en suiker goed door elkaar. Dit kan met de hand, maar een mixer maakt het proces aanzienlijk gemakkelijker en sneller.
  2. Voeg één voor één de eieren toe aan het boter-suikermengsel en meng ze goed door.
  3. Als het mengsel een mooie gladde massa vormt, voeg dan de bloem toe en meng ook de bloem goed door.
  4. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  5. Vet het cake bakblik goed in met boter. Hierdoor zal de cake straks gemakkelijk loslaten.
  6. Strooi voor de zekerheid wat bloem op de wanden en de bodem van het bakblik.
  7. Giet het cakemengsel in het bakblik en plaats het in de oven.
  8. Bak de cake gedurende 60 tot 70 minuten.
  9. Om te controleren of de cake volledig gaar is, steek je er een breipen of satéstokje in. Als deze er gemakkelijk uitkomt zonder resten, dan is de cake gaar en perfect gebakken.

Variaties op het cake recept

  • Voeg 150 gram gewassen en gedroogde rozijnen toe aan het cakedeeg voor een rozijnencake.
  • Meng wat fijngesneden gember door het cakedeeg voor een gembercake.
  • Voeg twee eetlepels sinaasappelmarmelade (jam) toe aan het cakebeslag voor een smaakvolle sinaasappelcake.

Experimenteer gerust met verschillende ingrediënten en voeg jouw persoonlijke touch toe aan dit basisrecept. Bak de perfecte cake en geniet van elke smakelijke hap!

Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie