Benodigdheden

  • Bakvorm
  • Bakpapier
  • Mixer
  • Mengkom
  • Oven
  • Spatel

Ingrediënten

Voor de cake bodem

  • 200 g zachte roomboter
  • 4 eieren
  • 200 g bloem
  • 1 tl kaneel
  • 100 g lichte basterdsuiker

Topping

  • 75 g suiker
  • 100 g roomboter
  • 140 g bloem

Voor de vulling

  • 3 appels
  • 75 g kristalsuiker
  • 100 g zachte roomboter
  • 140 g bloem

Lees hier meer over Aardbeientaart

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een bakvorm en bekleed hem met bakpapier. Klop de boter samen met de suiker tot het licht en romig is. Voeg geleidelijk één voor één de eieren toe totdat deze volledig zijn opgenomen. Voeg vervolgens de bloem, kaneel en basterdsuiker toe en mix het tot een glad beslag.
  2. Giet het beslag in de bakvorm en bak gedurende 20-25 minuten totdat het goudbruin en gaar is. Laat hem afkoelen voordat je de topping toevoegt.
  3. Voor de topping, klop suiker, boter en bloem in een keukenmachine totdat er kruimels ontstaan.
  4. Voor de vulling, schil en snijd de appels in dunne plakjes, vervolgens voeg je de kristalsuiker toe en mix het tot een glad mengsel. Voeg vervolgens de boter en bloem toe en mix alles tot een glad beslag.
  5. Giet de vulling over de afgekoelde cake en strooi vervolgens de kruimels erover. Bak nogmaals gedurende 20-25 minuten in de oven op 180°C, laat het daarna afkoelen voordat je het serveert.
Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie