Benodigdheden

  • Bakvorm rond
  • Bakpapier
  • Mixer
  • Mengkom
  • Oven
  • Spatel

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 200ml volle melk
  • 100g suiker
  • 2 mango’s, puree gemaakt
  • 150g slagroom
  • 3 lepels gelatine (om het bavarois te binden)

Lees hier ook meer over aardbeien mascarpone cake

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  3. Klop in een mengkom de eieren en suiker luchtig.
  4. Voeg de melk toe aan het eimengsel en roer het goed door.
  5. Giet de melk-eimengsel in de bakvorm en plaats deze in de oven voor ongeveer 25 minuten.
  6. Haal het gebak uit de oven en laat het afkoelen.
  7. Klop in een andere mengkom de slagroom tot dat het stijf wordt.
  8. Meng de mango puree met de gelatine en voeg dit toe aan de gestijfde room. Roer goed door.
  9. Giet het mangogemengsel over het gebak en zet de bakvorm in de koelkast.
  10. Laat de cake minstens een uur staan, maar liefst langer, voordat je hem serveert.
  11. Garneer het met wat mango partjes of frambozen en geniet van deze heerlijke traktatie.
Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie