Benodigdheden

  • Bakvorm rond
  • Bakpapier
  • Mixer
  • Mengkom
  • Oven
  • Spatel

Ingrediënten

  • 400 g biscuitmix
  • 3 eieren
  • 220 ml slagroom
  • 80 ml water
  • 150 g mascarponekaas
  • 2 el poedersuiker
  • 250 g aardbeien (vers of bevroren)
  • 150 g witte chocolade

Lees hier ook meer over Vanille Cake

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160ºC.
  2. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet het bakpapier in met boter.
  3. Meng biscuitmix, eieren, slagroom en water met een mixer tot een homogeen beslag.
  4. Giet het mengsel in de bakvorm en bak gedurende 25-30 minuten of totdat de cake gaar is. Laat de cake afkoelen op een rooster.
  5. Meng mascarponekaas en poedersuiker met een spatel in een grote kom.
  6. Snijd de gebakken cake horizontaal door middel van een mes op een snijplank.
  7. Verdeel het mascarponemengsel gelijkmatig over de lagen van de cake en verdeel de aarbeien over de lagen.
  8. Smelt de witte chocolade in een dubbele pan en verdeel het mengsel over de bovenste laag van de cake over de aardbeien.
  9. Laat de Aardbeien Mascarpone cake minstens 5 uur in de koelkast staan om af te koelen.
  10. Serveer als dessert of als een speciale traktatie bij je volgende evenement!
Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie