Benodigdheden

  • Bakvorm rond
  • Mixer
  • Mengkom
  • Oven
  • Spatel

Ingrediënten

  • 200 gr speculaas
  • 60 gr boter
  • 250 gr witte chocolade + om te garneren
  • 200 gr roomkaas
  • 250 ml slagroom
  • 250 gr mascarpone
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 gr frambozen

Lees hier meer over Kaneelbroodjes!

Bereiding

  1. Verkruimel de speculaas of hak het fijn in een keukenmachine. Smelt hierna de boter en voeg dit toe aan het speculaas. Meng goed door elkaar en verdeel over de bodem van een springvorm.
  2. Zet deze voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
  3. Smelt intussen de witte chocolade au bain marie of in een magnetron. Meng hierna met een mixer roomkaas, slagroom, mascarpone en vanillesuiker tot er een romige massa ontstaat. Voeg hierna de slagroomversteviger toe en mix kort door elkaar tot er een stevige massa ontstaat.
  4. Giet de massa over het koekje-laagje in de springvorm en verdeel ook hier weer gelijkmatig.
  5. Zet de cheesebake minstens 6 uur in de koelkast.
  6. Verdeel de frambozen over het toetje en bestrooi met wat gesmolten witte chocolade.
Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie