No-bake cheesecake is een heerlijk en gemakkelijk te maken dessert waar je het hele jaar door van kunt genieten. Bakken is niet nodig! Deze romige traktatie heeft alle smaken van traditioneel gebakken cheesecake zonder al het gedoe. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over overkoken of aanbranden in de oven. Als je op zoek bent naar een indrukwekkend maar moeiteloos dessert voor je volgende bijeenkomst of familiediner, dan is no-bake cheesecake de perfecte keuze!
Verkruimel de speculaas of hak het fijn in een keukenmachine. Smelt hierna de boter en voeg dit toe aan het speculaas. Meng goed door elkaar en verdeel over de bodem van een springvorm.
Zet deze voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
Smelt intussen de witte chocolade au bain marie of in een magnetron. Meng hierna met een mixer roomkaas, slagroom, mascarpone en vanillesuiker tot er een romige massa ontstaat. Voeg hierna de slagroomversteviger toe en mix kort door elkaar tot er een stevige massa ontstaat.
Giet de massa over het koekje-laagje in de springvorm en verdeel ook hier weer gelijkmatig.
Zet de cheesebake minstens 6 uur in de koelkast.
Verdeel de frambozen over het toetje en bestrooi met wat gesmolten witte chocolade.