Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Oven
  • Roller

Ingrediënten

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram roomboter (ongezouten, kamertemperatuur)
  • 125 gram suiker
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram witte chocolade (in kleine stukjes)
  • 50 gram macadamianoten (ongezouten en ongebrand)
  • 1 ei (middel)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ½ theelepel bakingsoda

Lees hier meer over pindakoeken

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de boter, suiker, lichtbruine basterdsuiker, witte chocolade stukjes en macadamianoten in een mengkom en mix totdat het een glad mengsel is.
  3. Voeg vervolgens het ei, vanille extract en bakingsoda toe aan de kom en mix alles goed door elkaar.
  4. Giet het zelfrijzend bakmeel bij het mengsel en kneed hier met je handen een soepel deeg van.
  5. Rol het deeg uit op een licht bestoven werkblad totdat het ongeveer ½ cm dik is.
  6. Steek met behulp van een koekvormpje koekjes uit het deeg en leg deze op de bakplaat.
  7. Bak de koekjes ongeveer 12-15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat ze afkoelen voordat je ze serveert.
Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie