Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Oven
  • Mixer
  • Afsluitbare bak

Ingrediënten

  • 225 gram tarwebloem
  • 100 gram witte chocolade
  • 115 gram ongezouten roomboter
  • 80 gram fijne kristalsuiker
  • 80 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 10 gram cacaopoeder
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1 ei (middel)
  • Rode kleurstof
  • Snufje zout
  • 1,5 theelepel vanille extract

Bereiding

  1. Hak de witte chocolade in kleine stukjes.
  2. Snijd de koude boter in blokjes en mix deze samen met de kristalsuiker en basterdsuiker in een kom gedurende 1 minuut.
  3. Voeg de gehakte witte chocolade, bloem, bakpoeder, cacaopoeder en een snufje zout toe. Mix dit geheel 5 minuten door. Het mengsel blijft kruimelig en droog.
  4. Klop in een aparte kom het ei los met 1/3 tube rode kleurstof en het vanille-extract.
  5. Zet de mixer op de laagste stand en voeg langzaam het eimengsel toe. Mix het geheel nog eens 5 minuten. Het deeg blijft enigszins kruimelig.
  6. Vorm van het deeg balletjes van ongeveer 50 gram. Druk ze licht aan, maar zorg dat ze niet te glad worden. Druk de balletjes plat tot ongeveer 1,5 cm dikte en leg ze in een afsluitbare bak. Zet de bak 2 uur in de vriezer.
  7. Verwarm de over voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg 7 bevroren deegballetjes op een hete bakplaat en bak ze ongeveer 12 minuten. Laat de koekjes daarna minimaal 1 uur afkoelen op een rooster. Ze zullen nog zacht zijn wanneer ze net uit de oven komen.

Geniet van je heerlijke Red Velvet koekjes!

Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie