1. Gebruik van verkeerde ingrediënten

De meeste taarten en cakes vereisen een combinatie van zowel boter als olie voor optimale smaak. Als je deze ingrediënten niet in de juiste verhoudingen gebruikt, zal de structuur van je taart of cake niet zo lekker worden als je gehoopt had. Daarom is het belangrijk dat je altijd exact volgt wat er op het recept staat.

2. Verkeerd mengen van ingrediënten

Het is belangrijk om zorgvuldig te mixen, anders kan je taart of cake uitdrogen. Om dit te voorkomen, moet je alle ingrediënten gedurende een minuut of twee met een mixer op lage stand mixen. Deze actie zal ervoor zorgen dat de ingrediënten goed gemengd worden en je taart of cake een heerlijke structuur krijgt.

3. Afdekken en verwarmen

Het deeg van je taart of cake moet altijd worden afgedekt tijdens het bakken, anders zal het uitdrogen en hard worden. Als je de taart of cake gaat verwarmen in de oven, zorg er dan voor dat de temperatuur niet te hoog is. Een te lage temperatuur maakt het bakken van je cake of taart veel moeilijker en een te hoge kan ervoor zorgen dat je taart of cake verbrandt.

Lees hier ook meer over hoe je een Speculaas mugcake kan maken! 

4. Over- of onderbakken

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je taart of cake de juiste tijd in de oven zit. Als je hem te lang laat staan, kan hij verbranden en als je hem er te vroeg uithaalt, zal hij niet gaar worden. Controleer één keer of twee keer tijdens het bakproces om er zeker van te zijn dat je taart of cake helemaal gaar is als je hem uit de oven haalt.

5. Afkoelen en vullen

Laat je taart of cake afkoelen voordat je hem gaat vullen, anders zal de inhoud eruit lopen als je begint te snijden. Als je taart of cake nog warm is, is het beter om hem eerst af te dekken met folie en er vervolgens voor te zorgen dat hij helemaal koud wordt voordat je hem gaat vullen.

Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie