Kerstkruiden

Kerstkruiden zoals kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en gember zijn onmisbaar in de keuken tijdens de feestdagen. Ze voegen warmte en diepte toe aan allerlei bakcreaties, van koekjes en taarten tot cakes en muffins. Een potje met een mix van deze kruiden zal de ontvanger zeker inspireren om aan de slag te gaan met heerlijke kerstrecepten.

Chocolade

Chocolade is een geliefd ingrediënt tijdens Kerstmis en een perfecte toevoeging aan een kerstpakket. Kies voor pure chocolade, melkchocolade of witte chocolade, zodat de ontvanger kan experimenteren met verschillende smaken. Chocoladedruppels, chocoladerepen of zelfs cacaopoeder zijn allemaal geweldige opties om toe te voegen aan het pakket.

Ben je op zoek naar een kerstpakket op maat voor jouw collega's, werknemers of andere relaties? Dan kun je terecht bij Company of Gifts. Ze staan voor je klaar om kerstpakketten te regelen met onder andere voedsel waar en nog veel meer! 

Gedroogd fruit

Gedroogd fruit zoals rozijnen, cranberries, abrikozen en dadels zijn heerlijke toevoegingen aan bakcreaties. Ze voegen zoetheid en textuur toe aan broden, cakes en koekjes. Een mix van verschillende gedroogde vruchten in een mooi verpakte zak is een smakelijk en kleurrijk element van het kerstpakket.

Noten

Noten zoals amandelen, walnoten, pecannoten en hazelnoten zijn gezonde en smaakvolle ingrediënten om in een kerstpakket op te nemen. De ontvanger kan ze gebruiken om taarten, koekjes of broden mee te versieren of als crunchy vulling in hun bakcreaties.

Bakmeel en bloem

Bakmeel en bloem zijn essentieel voor allerlei bakrecepten. Voeg een zakje met kant-en-klaar bakmeel toe of geef een mooi verpakte zak bloem om de ontvanger alle vrijheid te geven om te bakken naar eigen wens.

Lees hier meer over bakcreaties passend bij een kerstmarkt!

Suiker en zoetstoffen

Suiker is een belangrijk ingrediënt in de meeste bakrecepten, dus vergeet niet om een pakje kristalsuiker of poedersuiker toe te voegen. Als de ontvanger liever gezondere opties gebruikt, kun je ook kokossuiker, ahornsiroop of stevia toevoegen als zoetstoffen.

Bakpoeder en baking soda

Bakpoeder en baking soda zijn rijsmiddelen die ervoor zorgen dat bakcreaties luchtig en licht worden. Voeg kleine zakjes van deze rijsmiddelen toe aan het kerstpakket, zodat de ontvanger altijd klaar is om aan de slag te gaan.

Vanille-extract

Vanille-extract voegt een heerlijke en subtiele smaak toe aan allerlei bakrecepten. Een flesje vanille-extract is een waardevolle toevoeging aan het kerstpakket en zal zeker van pas komen tijdens het bakken.

Bakvormen en decoratie

Naast de essentiële ingrediënten kun je ook kleine bakvormen, cupcakevormpjes of decoratieve strooisels toevoegen aan het pakket. Deze kunnen de ontvanger inspireren om prachtige en smakelijke creaties te maken.

Receptenboekje

Om de ontvanger op weg te helpen met hun bakavonturen, voeg je een klein receptenboekje toe met heerlijke kerstrecepten. Dit kan dienen als bron van inspiratie en zal de ontvanger aanmoedigen om nieuwe bakcreaties te proberen.

Met deze heerlijke bakingrediënten in een mooi verpakt kerstpakket, geef je een waardevol en smakelijk cadeau dat de ontvanger zal verwarmen en inspireren tijdens de feestdagen.

Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie